0

Domů

O mně


                                                                                                                Ostrava, červen 2019

Děkuji Vám i náhodě, že jste se zastavili na mých stránkách. Najdete zde především výrobky z přírodního hedvábí, jejichž základem je vlastní návrh a originální ruční malba. 

Pokud bych měla napsat něco málo o sobě - malovat na hedvábí jsem začala v roce 2002, ale tvořením a postupnou výtvarnou průpravou procházím vlastně celý život. Na základní škole jsem chodila do "lidušky" na výtvarný obor, nejraději jsem tehdy malovala tužkou  a suchými pastely. Doma jsem zkoušela různé ruční práce a to díky tomu, že moje babička i mamka uměly šít, plést, háčkovat a vyšívat.

V období studia na SŠ a VŠ jsem se hodně věnovala keramice. Práce s hlínou mě také moc bavila, snila jsem o navrhování a výrobě kachlí pro stavbu kachlových kamen, ale zůstalo jen u představ a tvoření s hlínou pro zábavu a relaxaci.

Vyzkoušela jsem různé výtvarné techniky, včetně malby olejovými barvami nebo tkaní. Nejmilejší technikou pro mě stále zůstává malování na hedvábí, a to pro úžasné možnosti, které hedvábí dovoluje, a také pro jeho jemnost a krásu. K malování, a nejen šátků, přistupuji jako k malování obrazů a neberu je pouze jako originální doplňky. Věřím, že to i mí zákazníci vnímají podobně. Pracuji s profesionálními, zdravotně nezávadnými barvami a konturami, někdy také s voskem. Barvy fixuji párou nebo zažehlením, používám oba typy, protože mi umožňují tvořit různými technikami.  

Ráda se učím nové věci a postupy, začala jsem proto studovat na Lidové konzervatoři Ostrava obor Oděvní návrhářství a módní tvorba, které má mnohem širší záběr, než by se mohlo zdát podle názvu.

Pracovala jsem ve státní i soukromé sféře. Profesně jsem se nejdříve věnovala ekonomice a daním, později i vzdělávání, administrativní a organizační práci.

Tvoření bylo mým koníčkem, teď to pomalu měním a chci se mu věnovat co nejvíce. Budu ráda, když se hedvábné výrobky budou líbit a udělají radost Vám nebo Vašim blízkým.


                                                    Pavla BřežnáPavla Března

     

                                                                                                                                     

          



Výstavy a prezentace

2018, březen           H.E.D.V.A.B.Í. -  Galerie Gaudeamus, DK města Ostrava

2019, podzim          P + P  MALOVANÉ  H.E.D.V.Á.B.Í. - Galerie U schodiště, Zámek Paskov

2021, únor-březen     Hedvábný koutek Pavly Břežné  - V.O.D.A., Knihovna Řepiště

 

Spolupráce a spřízněné weby

www.hania.vip     šperky s vůní - tvorba Hany Jeništové

                                                




© Copyright 2016 HedvabneVyrobky.cz
TOPlist